İstihdam

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri · 9. Sınıf · Kariyer

Biyomedikal teknikeri, sağlık hizmetinin teknik tarafını yürüten kişidir: cihazı kuran, test eden, bakımını yapan ve arızasını çözen. Mesleğin istihdam alanı dar değildir; hastane teknik servislerinin yanı sıra üretim ve ithalatçı firmalar, saha hizmet ekipleri, kalibrasyon laboratuvarları ve kamu kurumlarının teknik birimleri bu unvanla çalışır. İş bulmayı zorlaştıran şey genellikle alanın darlığı değil, adayın deneyimini ve belgelerini doğru sunamamasıdır. Biyomedikal teknikeri unvanı meslek yüksekokullarının ilgili ön lisans programından mezun olunarak kazanılır. Biyomedikal mühendisi ise…

İstihdam Kazanımları

Örnek Sorular ve Çözümleri

Örnek Soru 1 kolay

Biyomedikal teknikeri unvanını kazanmak için genellikle hangi eğitim yeterlidir?

1. A) Ortaöğretim
  2. B) İlkokul
  3. C) Meslek yüksekokulu (ön lisans)
  4. D) Doktora

Doğru cevap: C) Meslek yüksekokulu (ön lisans)

Tekniker unvanı meslek yüksekokullarının iki yıllık ön lisans programından mezun olunarak kazanılır.

Örnek Soru 2 orta

Bir özgeçmişte ilk sırada hangisi yer almalıdır?

1. A) Kişisel hobiler listesi
  2. B) Referans telefon numaraları
  3. C) Mesleki yetkinlik ve ölçülebilir deneyim
  4. D) Fotoğraf boyutu tartışması

Doğru cevap: C) Mesleki yetkinlik ve ölçülebilir deneyim

Hangi cihaz grubunda bakım yapıldığı ve hangi testlerin uygulandığı gibi ölçülebilir yetkinlikler önceliklidir.

Örnek Soru 3 zor

Saha mülakatında deneyimi en güçlü kanıtlayan belgeler hangileridir?

1. A) Okul not belgesi
  2. B) İSG ve mesleki belgeler ile bakım-test kayıtları
  3. C) Yabancı dil sertifikası
  4. D) Sosyal medya profili

Doğru cevap: B) İSG ve mesleki belgeler ile bakım-test kayıtları

İSG ve mesleki belgeler ile yapılmış bakım ve test kayıtları, işi fiilen yapabildiğinin somut kanıtıdır.

Konu Anlatımının Tamamı

İstihdam konu anlatımını açÇözümlü örnekler, formüller, ipuçları ve tüm sorular · 9. Sınıf Biyomedikal Cihaz Teknolojileri

Bu sayfa İstihdam konusu için hazırlanmış kısa bir özetdir. Tam içerik için ders sayfasını açabilir, DersTeders ana sayfasından diğer konulara geçebilirsin.