Örnek Soru 1 kolay
Cami, mescit ve medreseler dinimizin hangi alandaki etkisini gösterir?
- A) Mimari
- B) Musiki
- C) Spor
- D) Ticaret
Doğru cevap: A) Mimari
Bu yapılar ibadet ve eğitim amaçlı inşa edilmiş, mimarimizin biçimlenmesini sağlamıştır.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi · 6. Sınıf · Kur'an ve Kültür
Din, insanın inancını ve ibadetini düzenlerken aynı zamanda yaşadığı toplumun dilini, sanatını, mimarisini ve geleneklerini de etkiler. Kültürümüzde din denildiğinde, İslam dininin Anadolu toplumunda bıraktığı izler anlaşılır. Bu izler öyle yer etmiştir ki din ile kültür iç içe geçmiş, birbirini besler hâle gelmiştir. Dinimizin günlük dilimize çok sayıda sözcük ve kalıp kazandırmıştır. Allah, kitap, sabır, şükür, komşuluk, misafirperverlik gibi kavramlarla birlikte deyim ve atasözlerimizde de dini izler vardır. Deyimler kısa ve kalıplaşmış söz öbekleri iken atasözleri öğüt veren tam…
Cami, mescit ve medreseler dinimizin hangi alandaki etkisini gösterir?
Doğru cevap: A) Mimari
Bu yapılar ibadet ve eğitim amaçlı inşa edilmiş, mimarimizin biçimlenmesini sağlamıştır.
Camilerin toplum hayatındaki işlevi için hangisi doğrudur?
Doğru cevap: D) Yalnız ibadet yapılmaz, buluşma ve eğitim yeri de olur
Cami hem namaz kılınan hem de insanların buluşup bilgi alışverişinde bulunduğu bir mekândır.
Yunus Emre ve Mevlânâ hangi edebi geleneğin önde gelen isimlerindendir?
Doğru cevap: C) Tasavvuf halk edebiyatı geleneği
Her ikisi de dinin sevgi ve ahlak mesajını halk diline taşıyan tasavvuf halk edebiyatı isimleridir.
Bu sayfa Kültürümüzde Din konusu için hazırlanmış kısa bir özetdir. Tam içerik için ders sayfasını açabilir, DersTeders ana sayfasından diğer konulara geçebilirsin.