Örnek Soru 1 kolay
Aşağıdakilerden hangisi temel bir ihtiyaçtır?
- A) Sinema bileti
- B) Beslenme
- C) Oyuncak araba
- D) Bisiklet
Doğru cevap: B) Beslenme
Beslenme insanın yaşamını sürdürebilmesi için zorunlu olan temel ihtiyaçlardandır.
Sosyal Bilgiler · 4. Sınıf · Üretim ve Tüketim
İnsan yaşamını sürdürebilmesi için karşılamak zorunda olduğu durumlara ihtiyaç denir: beslenme, barınma, giyinme, eğitim ve sağlık temel ihtiyaçlardır. Bunların dışında yaşamımızı kolaylaştıran ya da keyif veren şeylere ise istek denir: oyuncak, sinema bileti ve yeni bir bisiklet isteğe örnektir. İhtiyacımızı karşılamadan isteğe sıra gelmez. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmet ortaya koymasına üretim denir. Bir ekmeğin fırında pişmesi, tişörtün dokunması ve öğretmenin ders anlatması üretimdir. Üretimin gerçekleşmesi için aşağıdaki unsurlar bir arada bulunmalıdır:
Aşağıdakilerden hangisi temel bir ihtiyaçtır?
Doğru cevap: B) Beslenme
Beslenme insanın yaşamını sürdürebilmesi için zorunlu olan temel ihtiyaçlardandır.
Aşağıdakilerden hangisi üretim için gerekli doğal kaynaklardan biridir?
Doğru cevap: D) Toprak
Toprak doğanın verdiği ve üretimde kullanılan bir kaynaktır; diğerleri üretilmiş araçlardır.
Aşağıdakilerden hangisi tutumlu bir bireyin yapacağı davranıştır?
Doğru cevap: C) Harçlığının bir kısmını biriktirmek
Harçlığın bir bölümünü biriktirmek tasarruftur; tasarruf tutumluluğun temel göstergesidir.
Bu sayfa Üretim ve Tüketim konusu için hazırlanmış kısa bir özetdir. Tam içerik için ders sayfasını açabilir, DersTeders ana sayfasından diğer konulara geçebilirsin.