Kimliğim ve Birey Olarak Ben

Sosyal Bilgiler · 4. Sınıf · Birey ve Toplum

Bir kişiyi diğerlerinden ayıran, onu ben yapan özelliklerin tümüne kimlik denir. Kimliğimiz yalnızca adımızdan ibaret değildir; dış görünüşümüz, yaşadığımız yer, dilimiz, kültürümüz, sevdiğimiz ve sevmediğimiz şeyler de kimliğimizin parçalarıdır. Kimlik, bizi ailemiz, okulumuz ve toplum içindeki yerimizle birlikte tanımlar. Kimliğimizi belirleyen ve gerektiğinde resmî işlerde kullanılan bilgilere kimlik bilgisi denir. Bu bilgileri tanımak, hem kendimizi ifade etmemizi hem de güvenlikli bir şekilde bilgi paylaşmayı öğretir.

Kimliğim ve Birey Olarak Ben Kazanımları

Örnek Sorular ve Çözümleri

Örnek Soru 1 kolay

Bir kişiyi diğerlerinden ayıran özelliklerin tümüne ne denir?

1. A) Görev
  2. B) Kimlik
  3. C) Toplum
  4. D) Kural

Doğru cevap: B) Kimlik

Kişiyi benzersiz kılan ve başkalarından ayıran tüm özelliklerin toplamına kimlik denir.

Örnek Soru 2 orta

Aşağıdakilerden hangisi bir öğrencinin sorumluluğudur?

1. A) Sınıfı kirletmek
  2. B) Arkadaşını göz ardı etmek
  3. C) Ödevini zamanında yapmak
  4. D) Derse hazırlıksız gelmek

Doğru cevap: C) Ödevini zamanında yapmak

Ödevini zamanında yapmak öğrencilik rolünün temel sorumluluklarından biridir.

Örnek Soru 3 zor

Ece, okuldan eve dönerken yolun karşısına yaya geçidinden geçmiştir. Bu durumda hangi rol öne çıkar?

1. A) Sporcu rolü
  2. B) Öğrenci rolü
  3. C) Yaya ve çevreye duyarlı vatandaş rolü
  4. D) Meslek sahibi rolü

Doğru cevap: C) Yaya ve çevreye duyarlı vatandaş rolü

Yolun karşısına geçerken yaya olduğumuz için yaya rolü ve kurallara uyan vatandaş sorumluluğu öne çıkar.

Konu Anlatımının Tamamı

Kimliğim ve Birey Olarak Ben konu anlatımını açÇözümlü örnekler, formüller, ipuçları ve tüm sorular · 4. Sınıf Sosyal Bilgiler

Bu sayfa Kimliğim ve Birey Olarak Ben konusu için hazırlanmış kısa bir özetdir. Tam içerik için ders sayfasını açabilir, DersTeders ana sayfasından diğer konulara geçebilirsin.