Din, İslam ve Temel İbadetlere Giriş

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi · 4. Sınıf · Peygamberlik ve Örnek Ahlak

Din, insanın hayatına yön veren inanç ve davranış bütünüdür; her toplumda bir din anlayışı vardır. İslam ise bu dinlerden biridir ve kendini tüm insanlığa yönelik, doğrudan Allah'tan gelen bir yol olarak anlatır. Yani «din» genel bir kavram, «İslam» bu genelin içindeki özel yoldur. İbadetler, inancı davranışa dönüştürür. En başta namaz gelir: günde beş vakit, düzenli bir hatırlatmadır. Oruç, sabrı ve ihtiyacı anlama öğreterek empathy kurar. Zekât paylaşma, Hac ise bir araya gelme ve dünya birliğini hissettirme ibadetidir. Bunların yanında dua, her anın ibadetidir.

Din, İslam ve Temel İbadetlere Giriş Kazanımları

Örnek Sorular ve Çözümleri

Örnek Soru 1 kolay

Din ile İslam arasındaki ilişki nasıldır?

1. A) Aynı şeydir
  2. B) Din genel, İslam bu dinin yollarından biridir
  3. C) İslam genel, dindir
  4. D) Hiç ilgileri yoktur

Doğru cevap: B) Din genel, İslam bu dinin yollarından biridir

Din, insanlığa yön veren genel kavramdır; İslam bu bağlamdaki yollardan biridir.

Örnek Soru 2 orta

Oruç hangi erdemleri birlikte öğretir?

1. A) Sabır ve öz denetim
  2. B) Hız ve rekabet
  3. C) Şöhret ve zenginlik
  4. D) Uykuculuk

Doğru cevap: A) Sabır ve öz denetim

Oruç; yeme içmeyi, sözü ve davranışı kontrol etmeyi gerektirdiği için sabır ve öz denetim kazandırır.

Örnek Soru 3 zor

Aşağıdakilerden hangisi İslam'ın temel ibadetlerinden biri değildir?

1. A) Namaz
  2. B) Oruç
  3. C) Zekât
  4. D) Ticaret

Doğru cevap: D) Ticaret

Temel ibadetler; namaz, oruç, zekât, hac ve duadır; ticaret bir günlük iştir.

Konu Anlatımının Tamamı

Din, İslam ve Temel İbadetlere Giriş konu anlatımını açÇözümlü örnekler, formüller, ipuçları ve tüm sorular · 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Bu sayfa Din, İslam ve Temel İbadetlere Giriş konusu için hazırlanmış kısa bir özetdir. Tam içerik için ders sayfasını açabilir, DersTeders ana sayfasından diğer konulara geçebilirsin.