Plans, Ambitions and Goals

İngilizce · 10. Sınıf · Plans

İnsanın geleceğini anlatması, konuşmanın en sık kullanılan alanlarından biridir. Bu konuda ambition (ulusal hedef, hayat boyu süren istek), goal (ölçülebilir hedef) ve dream (hayal) kelimelerinin farkını öğrenecek, niyet bildiren yapıları kullanacağız. Kelimelerin telaffuzları: ambition /æmˈbɪʃən/, goal /ɡəʊl/, achieve /əˈtʃiːv/. Hedef anlatımında kelimeler sıklıkla karıştırılır. Goal ulaşılabilir ve ölçülebilir bir hedefi, dream daha geniş ve duygusal bir hayali, plan ise adım adım atılacak somut adımları ifade eder. Ambition ise bir meslek ya da yaşam boyu süren tutkuyu anlatır: Her…

Plans, Ambitions and Goals Kazanımları

Örnek Sorular ve Çözümleri

Örnek Soru 1 kolay

Ben mimar olmak istiyorum. cümlesinin en doğal İngilizce karşılığı hangisidir?

1. A) I am want to be an architect.
  2. B) I would like to be an architect.
  3. C) I would like being an architect.
  4. D) I am liking to be an architect.

Doğru cevap: B) I would like to be an architect.

İstek kibar biçimde would like to + V1 ile ifade edilir; am want, would like + V-ing ve am liking yapıları İngilizcede geçersizdir.

Örnek Soru 2 orta

She is determined _____ her goal this year. boşluğunu doğru dolduran seçenek hangisidir?

1. A) for achieve
  2. B) to achieve
  3. C) achieve
  4. D) achieving

Doğru cevap: B) to achieve

be determined ardından to + V1 yapısı alır: is determined to achieve; yalın fiil veya -ing bu yapıda kullanılmaz.

Örnek Soru 3 zor

Aşağıdaki cümlelerden hangisi dilbilgisi açısından yanlıştır? (Plans, Ambitions and Goals)

1. A) My ambition is to be a translator.
  2. B) He aims to improve his grades this term.
  3. C) She is determined achieving her goal.
  4. D) I get along well with my classmates.

Doğru cevap: C) She is determined achieving her goal.

be determined kalıbından sonra to + V1 gelir: She is determined to achieve; -ing biçimini almaz.

Konu Anlatımının Tamamı

Plans, Ambitions and Goals konu anlatımını açÇözümlü örnekler, formüller, ipuçları ve tüm sorular · 10. Sınıf İngilizce

Bu sayfa Plans, Ambitions and Goals konusu için hazırlanmış kısa bir özetdir. Tam içerik için ders sayfasını açabilir, DersTeders ana sayfasından diğer konulara geçebilirsin.